18 april 2017| Hal

De mogelijkheden en voordelen van een absorberende deurmat

Om te voorkomen dat vuil van buiten mee naar binnen wordt genomen, is een absorberende deurmat een echte must. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat meer dan de helft van het vuil in een woning van buiten naar binnen wordt genomen via schoenzolen. Dit is niet alleen onhygiënisch, maar kan ook leiden tot gevaarlijke situaties. Dankzij een goede absorberende deurmat kan je dit voor een groot deel voorkomen. Wij vertellen je graag alles over de voordelen en de mogelijkheden van een goede absorberende deurmat.

Voordelen absorberende deurmatten

Een absorberende deurmat kent vele voordelen. Zo voorkomt een absorberende deurmat dat vocht en vuil zich verspreidt in je huis. Dat is niet alleen hygiënisch, maar voorkomt ook gevaarlijke situaties. Wanneer de vloer in huis vies of nat is kan je bijvoorbeeld makkelijk uitglijden. Bijkomend voordeel van een goede deurmat is dat de vloer ook wordt beschermd tegen extra slijtage door vuil.

Uitgebreide mogelijkheden

Je kunt natuurlijk kiezen voor de ouderwetse bruine kokosmat, maar er zijn veel meer mogelijkheden als het aankomt op entreematten. Zo kan je tegenwoordig kiezen uit verschillende materialen, vormen, kleuren en decoraties. Het is zelfs mogelijk je eigen deurmat te ontwerpen, zoals we bij de Coral deurmat zien.

Kies voor een entreemat van goede kwaliteit

Een goede deurmat is natuurlijk wat duurder dan de bekende kokosmat. Zeker wanneer je op zoek bent naar een entreemat op maat. Toch loont het om een deurmat van goede kwaliteit uit te zoeken. Zo houdt een Coral entreemat tot wel 95% van het binnengelopen vuil en vocht tegen. Bijkomend voordeel is dat een Coral deurmat geschikt is voor zwaar gebruik en toch lang mee gaat.