29 oktober 2017| Woonkamer Slaapkamer Hal

Een allergievrije vloer

Uit een recent onderzoek van Allergy UK is gebleken dat er minstens 12 miljoen mensen zijn die “allergisch zijn voor hun eigen huis”. Hiervan zegt 58% dat huisstofmijt de reden is van deze allergie. Een allergievrije vloer kan dan uitkomst bieden. Ga bijvoorbeeld voor Marmoleum: de linoleumvloer van Forbo.

Marmoleum: antistatisch en bacteriostatisch

Wanneer je op zoek bent naar een allergievrije vloer is een Marmoleum vloer de perfecte optie. Deze vloer is geheel gemaakt van natuurlijke ingrediënten, antistatisch en hij voorkomt het aantrekken van stof. Bacteriën kunnen zich er moeilijk op ontwikkelen, wat deze allergievrije vloer ideaal maakt voor mensen met een allergie of ademhalingsproblemen zoals astma. Marmoleum is dus bijzonder hygiënisch. Niet voor niets wordt de vloer veel toegepast in ziekenhuizen in Nederland.

Eenvoudig schoon te houden

Voor mensen met een allergie is het schoonhouden van hun omgeving erg belangrijk. Sommige vloeren trekken echter juist veel stof aan. Het reinigen van een allergievrije vloer zoals Marmoleum is gelukkig erg eenvoudig. Een allergievrije vloer trekt weinig stof aan waardoor het regelmatig verwijderen van stof en los vuil met een stofwisser vaak al voldoende is. Voor vlekken en periodieke reiniging van een allergievrije vloer is het aanbrengen van een sopje met Monel en een mop voldoende.

De ideale vloer

Maar een Marmoleum vloer kent meer voordelen. Door de slijtvastheid is Marmoleum ook bestand tegen het gewicht van zware meubelen en intensief gebruik. Daarnaast is ze kleurvast. Zo verbleekt de vloer weinig tot niet in de loop der jaren. Met een Marmoleum vloer ben je verzekerd van een lange levensduur. Zo kun je extra lang genieten van een allergievrije vloer.

Met de realistische vloerplanner kun je eenvoudig zien hoe een Marmoleum vloer er in een ruimte uitziet. Of bestel tot wel vier A4-stalen gratis!