16 oktober 2017| Woonkamer Binnenkijker

Is een PVC vloer goed voor het milieu?

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook op het gebied van vloeren. Wanneer je op zoek bent naar een duurzame vloer kom je op veelal vloeren tegen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals bamboe, berggras, hout of kokos. Je denkt dan ook niet direct aan een kunststof vloer wanneer je denkt aan duurzaam. Toch kan een kunststof vloer ook duurzaam zijn! Neem bijvoorbeeld een PVC vloer. Wij vertellen je in deze blogpost graag alles over de PVC vloer die goed is voor het milieu.

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer bestaat (vaak) uit tegels of stroken van polyvinylchloride. De populariteit van de kunststof vloer is de laatste jaren enorm gestegen. Best logisch, want een PVC vloer kent diverse voordelen. Zo is de vloer stevig, eenvoudig in onderhoud en verkrijgbaar in verschillende dessins. Van natuurlijke en warme houtdessins tot stoere betondessins. Maar een PVC vloer kan ook zeker duurzaam zijn, mits op de juiste wijze geproduceerd.

Een duurzame PVC vloer: Allura

Neem bijvoorbeeld de Allura PVC vloer: Allura neemt het milieu serieus. De vloer wordt geproduceerd met 100% groene stroom in de Forbo-fabriek in Coevorden. Hier wordt de vloer met veel vakmanschap én op duurzame wijze geproduceerd. Bovendien is Allura 100% ftalaatvrij, bevat het gerecycled materiaal en wordt het volgens Nederlandse richtlijnen conform REACH geproduceerd. Zo weet je zeker dat je een milieuvriendelijke PVC vloer in huis haalt!
Wil jij ook graag een duurzame vloer in huis of op kantoor? Vraag dan tot wel vier gratis A4-stalen aan. Wil je meteen een goed beeld hebben van de vloer in een bepaalde ruimte? Bekijk de vloer dan in de vloerplanner van Forbo.