29 september 2017| Woonkamer Slaapkamer

Licht vs. donker

Nu ik zwanger ben veranderd mijn gemoedsrust nogal eens. Daar had ik daarvoor ook al wel last van: van verander drang. Maar het lijkt nu toch nog een stukje erger te zijn geworden. Toen we hier kwamen wonen zijn we gegaan voor een zwarte keuken. De keuken is bij ons de plek waar je het huis binnenkomt. Nu hebben we niet zo'n heel licht huis en deze zwarte keuken toonde dan ook erg donker. Maar op de plaatjes op Pinterest zag het er zo mooi uit! Ik ben er nu wel achtergekomen dat je pas een keuken moet kiezen als je een aantal keer in de ruimte bent geweest of er dus een tijdje woont. Dan kan je veel beter inschatten wat er goed past, qua keuken en meubels. Als ik nu geweten had dat ik vaak om 15.00 uur de lampen al aan moet doen in huis, had ik niet voor een zwarte keuken gekozen, maar voor een witte. Nou hebben we dat dus toch veranderd. Ik lijk wel gek ik weet het. Maar: het is zo veel beter. Het is geen zwart blok meer waar we naar zitten te kijken bij binnenkomst en vanaf de bank. Het oogt veel ruimer en luchtiger zo.

Mijn tip is dus: als het kan: ga dan eerst verhuizen en even wonen in je nieuwe woning. Kijk hoe het licht naar binnen valt, kijk hoe snel het donker begint te worden in je nieuwe huis. Voel hoe het huis aanvoelt en wat het nodig heeft en maak daarna grote beslissingen, zoals de keuken en een bank en tafel. Dat scheelt een hele hoop gedoe en miskopen!