02 oktober 2017|

Op de fiets voor duurzame wooninspiratie

Denk jij erover om zelf duurzaam te gaan bouwen? Of ben je gewoon nieuwsgierig en heb je zin om binnen te kijken bij mensen die daar volop mee bezig zijn? De gemeente Rotterdam laat je op 7 oktober duurzame woningen in alle hoeken van de stad zien. Op de fiets.

Drie verschillende fietstochten leiden langs tiny houses, groene daken, kluspanden, huizen gebouwd uit strobalen en eco-woningen, en overal zijn de bewoners zelf aanwezig om jou te vertellen over hun project. In Hof aan de Hef op het Noordereiland bijvoorbeeld, wonen architecten Victor Verhagen en Maria Vasiloglou van LAGADO Architects met hun dochter Pandora. Met opvallende kleuren en texturen, duurzame materialen en ruimtelijke doorkijkjes creëerden ze een heel eigen sfeer. Hét voorbeeld dat duurzaam niet saai hoeft te zijn! Ze kozen ervoor een huis te ontwerpen wat prettig woont voor volwassenen en kinderen, met verschillende zones voor werken, wonen en logeren.

En dat is nog maar één voorbeeld. Iedere route laat eenvoudige en meer spectaculaire opties van duurzaam bouwen en wonen zien. Onder leiding van een gids verken je op je eigen fiets de stad om vol inspiratie weer huiswaarts te keren.

Alle routes duren rond de drie uur en starten vanaf het Grote Kerkplein waar je om 12.00u ontvangen wordt met muziek. Geef je snel op via onderstaande link want er is maar beperkt plek beschikbaar.

https://gemeenterotterdam.eventlerapp.com/nl-nl/Gl...