10 mei 2018| Woonkamer Slaapkamer Hal

Vinyl vloer schoonmaken? Wij geven je handige tips!

Vinyl is één van de meest veelzijdige vloeren. Zo zijn vinyl vloeren verkrijgbaar met verschillende designs. Van hout- en steen designs tot abstracte prints en egale kleuren: wat je wensen ook zijn, er is altijd een vinyl vloer die bij jou past. Bovendien zijn de vloeren comfortabel, isolerend, geluiddempend én eenvoudig te onderhouden. Wil je nog langer genieten van jouw vloer? In dit artikel geven wij je een aantal handige tips voor het schoonmaken van een vinyl vloer. 

Regelmatig schoonmaken

Net als iedere andere vloer heeft een vinyl vloer regelmatig een schoonmaakbeurt nodig. Dankzij de beschermende finish is dit gelukkig erg eenvoudig. Met stofwissen en stofzuigen verwijder je stof en ander klein vuil, zoals kruimels. Vlekken verwijder je met een pH-neutraal schoonmaakmiddel en een licht vochtige mop. Gebruik regelmatig een pH-neutraal schoonmaakmiddel als onderhoudsproduct: zo blijft je vinyl vloer er als nieuw uitzien.

Vlekken op een vinyl vloer verwijderen

Geknoeid? Geen paniek! Vinyl is goed bestand tegen water, koffie, wijn en andere vloeistoffen. Maar laat de vlek niet intrekken en verwijder hem zo snel mogelijk. Sommige kleurstoffen kunnen zich namelijk in de vloer bijten. Vlekken verwijder je eenvoudig met een aanbevolen schoonmaakproduct en een zachte doek. 

Een vieze vloer voorkomen

Is schoonmaken niet jouw favoriete bezigheid? Probeer een vieze vloer dan zoveel mogelijk te voorkomen. Bijvoorbeeld met behulp van een schoonloopmat. Een goede mat verwijdert tot wel 96% van het vuil en vocht van de schoenzool. Dankzij de ruime keuze aan schoonloopmatten kun je tegenwoordig eenvoudig een deurmat vinden die perfect bij jouw vinyl vloer past.

Dankzij bovenstaande schoonmaaktips kun je optimaal genieten van een vinyl vloer. Wil je ook graag een vinyl vloer of ben je op zoek naar een goede schoonloopmat om je vloer te beschermen? Vraag dan een gratis staal op A4-formaat aan!