22 augustus 2017| Hal

Waarom een goede deurmat kopen?

We lopen er dagelijks meerdere keren overheen. Waarschijnlijk veeg je zelfs regelmatig automatisch je voeten. Meestal is dit zo’n onbewuste handeling dat we er niet eens over nadenken hoe belangrijk een deurmat eigenlijk is. Een deurmat heeft een aantal heel belangrijke functies, de een wat meer voor de hand liggend dan de ander. Dus waarom is een goede deurmat kopen zo belangrijk? We geven graag meer uitleg in de vorm van drie voorbeelden.

Een deurmat is belangrijk voor de hygiëne

Ten eerste is een deurmat erg belangrijk voor de hygiëne. Dagelijks loop je allerlei vuil via je schoenen mee naar binnen. Op die manier neem je ook allerlei bacteriën mee. Een deurmat wordt ook wel een schoonloopmat of een droogloopmat genoemd. Dit omdat de mat voorkomt dat je vuil en vocht mee naar binnen neemt. Een goede deurmat absorbeert het vocht en schraapt een groot deel van het vuil van je schoenzolen af.

Een goede deurmat kopen zorgt voor betere veiligheid

Als je een deurmat gaat kopen, verhoog je ook de veiligheid binnenshuis. Natte of vochtige schoenzolen vergroten namelijk de kans op uitglijden. Na een flinke regenbui met natte schoenen je huis binnenstappen kan dan erg riskant zijn. Natte sporen nalaten op een marmoleum vloer kan bijvoorbeeld ook voor degene die na jou binnenkomt erg gevaarlijk zijn.

Deurmatten zijn belangrijk voor het behoud van een vloer

Een goede deurmat kopen is ook een prima investering voor het behoud van een vloer. Doordat er minder vuil en zand het huis binnenkomt, zal een vloer minder snel slijten en beschadigen. Zo zorgt een deurmat ervoor dat je vloer extra lang meegaat.

Hoe kies je een goede deurmat?

Een goede deurmat kopen is dus om meerdere redenen erg verstandig. Maar hoe kies je nu de juiste deurmat? Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden. Kies daarom uit verschillende kleuren, texturen en designs. Wil je een deurmat kopen voor thuis? Of voor een kantoorpand of winkel? Zorg dan dat de kleur en het design mooi aansluiten op de vloer. Zo komt de vloer nog beter tot zijn recht. Daarnaast valt er nog onderscheid te maken tussen een deurmat voor binnen, voor buiten of voor allebei.

Wil je graag meer informatie over verschillende soorten deurmatten? Ben je benieuwd naar kleuren en designs? Of wil je een op maat gemaakte deurmat kopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.