30 oktober 2017| Woonkamer Binnenkijker

Zelf een PVC vloer leggen? Waar moet je op letten?

Een PVC vloer is (vaak) een vloer die bestaat uit tegels of stroken van polyvinylchloride PVC). De laatste jaren is de vloer sterk in populariteit gegroeid. En dat is niet voor niets. PVC kent namelijk diverse voordelen. Zo is de vloer stevig, eenvoudig in onderhoud en verkrijgbaar in uiteenlopende uitvoeringen. Van warme houtdessins en een stoere betonlook tot bijzondere fantasiedessins. Maar hoe leg je een PVC vloer eigenlijk? En waar moet je op letten bij het leggen van een PVC vloer. In deze blog geven wij je een aantal handige tips!

De juiste ondervloer

Voordat je een nieuwe vloer gaat leggen is het van belang dat de ondervloer goed vlak is. Je wilt natuurlijk wel dat je nieuwe PVC vloer er mooi en recht op komt te liggen. Soms is het dan ook nodig om de vloer te egaliseren. Vervolgens kan je aan de slag met de ondervloer! Een goede ondervloer is de basis van iedere vloer. Een PVC vloer kan zelfs niet zonder goede ondervloer. Het beschermt namelijk de vloer en verlengt bovendien de levensduur van je PVC vloer. Het is dus belangrijk dat je een ondervloer kiest die past bij een PVC vloer, maar ook aansluit bij de situatie. Zo gaat bijvoorbeeld niet iedere ondervloer goed samen met vloerverwarming.

De manier van leggen

Hoe je een PVC vloer moet leggen hangt af van de soort vloer. Zo kan je een zelfklevende PVC vloer zelf op maat knippen en vervolgens op de ondervloer plakken. Precisie is hierbij erg belangrijk. Een PVC vloer met clicksysteem is echter nóg makkelijker te leggen. Je klikt de planken en tegels eenvoudig in elkaar en je kan binnen no time genieten van je nieuwe PVC vloer.

Allura Click

Ben je op zoek naar een zelfstandig te leggen vloer met realistische hout- en steendessins? Dat is precies wat de vernieuwde Allura Click LVT-collectie te bieden heeft. Dankzij het vertrouwde en gepatenteerde clicksysteem van Allura click is het mogelijk de vloer snel,makkelijk en zelfstandig te leggen. En met maar liefst 38 elegante dessins vind je altijd wel een zelfstandig te leggen vloer die bij jou past! Ben je benieuwd hoe een Allura vloer er in zijn geheel uitziet? Bekijk jouw favoriete vloer dan in de vloerplanner. Heb je al een selectie van vloeren gemaakt? Bestel dan tot wel vier gratis A4-stalen!